Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Ha azt hinnéd, hogy a zuhogó eső gátat szab a szabadtéri családi programoknak, nagyon tévedsz. A Budaörsi Vigasságok napján, szeptember 20-án ugyan szinte fagyos, nedves idóre ébredtünk, de a Templom tér már fél tízkor megtelt lelkes gyermekközönséggel...

Sok kis esernyő, színes esőkabátok forgataga fogadta az első fellépőket, az Alma zenekart. Fergeteges hangulatot teremtve táncolták, zenélték végig a vidám fél órát, láthatólag nem csak a kicsik örömére: a szülők legalább ugyanúgy élvezték a koncertet, mint gyermekeik.
Zozo bohóc aktívizálta a közönséget, hisz néhány trükkre és apróbb varázslatra is megtanította a kicsiket és nagyokat. A móka mellett egy kicsit belekóstolhattunk a zsonglőrök kicsit sem könnyű „munkájába”.

Több rekord-kísérletet is terveztek a szervezők: az együtt nevetését és a legnagyobb vattacukorét. A regisztráció alapján hamar kiderült, hogy rossz idő ide, zuhogó eső oda, nagyon sokan vagyunk, akik szívesen nevetnénk egy jót és tartalmasat. Személyes leszek, bocsánat: nagyon szeretem, amikor mindenki egy helyen, egy „csapatban”, Budaörs polgármesterétől a nagycsaládosokig, az öreg nénikétől a kerekesszékesig mindenki EGYÜTT ugyanolyan jól érezheti magát. Nagy élmény volt!

A Hahota-jóga vezetőit látván nem is kellett sokat gyakorolni, a mosolyból egy-két pillanat alatt hatalmas energikus kacagás kerekedett. Néhány percnyi közös vidámkodás, önfeledt táncolás, körbeölelkezés után hivatalosan is kiderült: megdőlt az egy helyen együtt nevető emberek rekordja.

A közel egy méter hosszúságú és vagy két méteres átmérőjű hatalmas vattacukrot a legjobb tippelő vihette el, de a nyertes kisfiú szétosztogatta a nyalánkságot, mire a színpadról lejutott, a a nagy részét már közösen elfogyasztották.

Más ételekhez is hozzájuthattak az egyre nagyobb számban lévő érdeklődők: az Ízek utcájában sokféle ebédnek való vagy nassolnivaló közül választhattunk. Gyermekeim kedvence persze a kürtős kalács volt.

A kézműves-sátrak mellett sétálgatva megakadt a szemem egy kis „ékszerdobozon”: épp azt a harmóniát árasztotta a boltocska, amit annyira szeretek a lakberendezésben. Hogyan hagyhattam volna ki a finom illatos, természet-ihlette használati- és dísztárgyakat ?
Schäffer Erzsébet rendhagyó Ötórai teáját, a B.U.M. művészeinek és meghívott vendégeinek kiállítás megnyitóját, valamint Buzás Mihály és Zugmann Zoltán Nem létező tárgyak tárlatát – Nacsa Olivér aktív közreműködésével – nagy érdeklődés kísérte.

A szédületesen sok program csúcspontjai az esti előadások voltak. Elöszőr fellépett a 4for Dance, majd a Kabaré kedvelői láthattak remek előadást, Magyar Attila rendezésében. A Dumaszínház két igéretes tehetsége, s végül a Celtic Sunrise ír stepptánc együttes hengerelte le a késő estig kitartó tömeget. A jelen lévő gyerekek Zoltán Erika tánciskolájának fiatalokból álló, nagyon profi, hangulatos, zenés bemutatójának örültek talán legjobban.
Fel sem lehet sorolni az összes előadást, tárlatot, mindenesetre a reggeli izgalom, amit a kifejezetten barátságtalan idő okozott, már délelőtt elmúlt. Mert ami tényleg jó, jól szervezett, gazdag és színvonalas program – legyen bármely helyen, időben –biztosan hatalmas érdeklődésre számíthat. Gyermekeink megérdemlik – és mi, szülők is. Köszönjük!

Forrás: Kalovits-Ruzsonyi Ágnes (a nana.hu engedélyével)